Козметика

Конопът се грижи за нашата кожа и коса

Грижа за нас

CBD КОзметика

Има причина да има безброй продукти за грижа за кожата и козметика направена от коноп. Когато се прилага локално, конопеното масло помага за хидратация на кожата поради съдържащите се в него омега киселини. Доказано е също, че намалява признаците на стареене, помага при акне, стеснява порите, овлажнява косата, укрепва ноктите, предотвратява и избледнява разширени вени, лекува екзема, успокоява псориазиса и др. Пазарът на здраве и красота от коноп е този, който се очаква да процъфтява.

 

С нарастващата популярност на конопа и CBD, има нарастващ пазар на козметични продукти от висок клас, напоени с непсихоактивен канабиноид.

Съвременният свят на конопените козметични продукти прави крачка отвъд много от традиционните продукти, предлагани в магазините за здравословни храни в цялата страна, и много луксозни марки започват да прегръщат конопа за ползите за красота, които съдържа.

Конопът има огромни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, а конопеното масло съдържа мастни киселини, които се справят с уврежданията от слънцето.

Ползи за кожата и косата:
• овлажнява сухата кожа;
• облекчава дразненето и умората на кожата;
• ефективно се бори с бръчките и други признаци на стареене на кожата;
• премахва алергичните прояви;
• възстановява блясъка на косата, тонизира скалпа.